blog featured image

Sosiale medier er en perfekt markedsføringskanal for å utvide rekkevidden til stillingsannonser. Det er særlig LinkedIn som har utviklet seg til å være en alt viktigere kanal for å komme i kontakt med talenter som er i jobb. Vi har samlet seks tips til hvordan du raskt kommer i gang med LinkedIn-rekruttering.

1) En statusoppdatering koster ingenting

Husk på at det er helt gratis å tipse om en ledig stilling gjennom en vanlig statusoppdatering. Noen få ord om stillingen, sammen med en lenke til karrieresiden eller stillingsannonsen, kan få uventet god rekkevidde. Det er ikke bare dine direkte kontakter som ser innlegget. Hvis de liker, deler, kommenterer eller legger til andre personer sprer seg oppdateringen enda lengre i nettverkene deres.

2) Utvid kontaktnettet ditt, og bli med i relevante grupper

LinkedIn er virkelig rekruttererens beste venn! Sørg for å legge til kollegaer i bransjen, for eksempel de du møter på nettverkstreffer. Dessuten kan du kontakte kandidater som du har hatt en god opplevelse med i tidligere rekrutteringsprosesser. Det er særlig hvis kandidater har vært med helt til den avsluttende utvelgelsen at de kan være aktuelle for andre roller i fremtiden.

LinkedIn har også grupper for personer som ønsker å utveksle erfaringer om yrkesrolle eller et gitt fagområde. Gå med i gruppene som er relatert til den bransjen du rekrutterer til, da har du helt plutselig tilgang til en fantastisk kanal fylt med personer som kan være interessert i å se etter en ny jobb.

3) Publiser en jobb på LinkedIn

Selvfølgelig er det mulig å annonsere direkte på LinkedIn mot betaling. Det praktiske er at det ikke er nødvendig med noen egen separat karriereside dit kandidatene sendes for å søke, alt kan skje direkte i LinkedIn.

Husk på dette! Kombiner gjerne stillingsannonser på LinkedIn med andre kanaler, for å oppnå god spredning blant kandidater, dessverre er det fortsatt mange som ikke er på plattformen. For enklest mulig administrasjon kan du sørge for å publisere stillingsannonsen i flere kanaler samtidig fra ditt rekrutteringsverktøy.

4) Lag en bedriftsside

Å ha en egen side på LinkedIn har mange fordeler for en organisasjon. Det gir en mulighet for medarbeidere å tilknytte sine profiler og vise hvor de jobber, sammen med flere muligheter for å dele innlegg og oppdateringer. Er det en ny stillingsannonse på karrieresiden? Publiser en lenke og en enkel forklaring på bedriftens side på LinkedIn – kollegaer, kunder og andre følgere bidrar til å spre den til flere.

5) Finn nyutdannede og alumner

På LinkedIn finnes det flere måter å finne de rette kandidatene, utover å søke etter navn og selskap. Ved å søke etter for eksempel et universitet, er det mulig å finne de som har studert der. Klikk på knappen Vis alumner, så kan du også velge ytterligere kriterier. For eksempel kan du se etter personer som er nyutdannede, eller de som har jobbet i en gitt rolle en tid. 

6) Ekstrafunksjoner med en Recruiter-konto

Du kan oppdatere kontoen din til en betalt variant med funksjoner for rekruttering, en såkalt Recruiter-konto. Det er et godt verktøy hvis du jobber aktivt med å finne interessante kandidater. Her er det mulig å sende både personlige meldinger og masseutsendelser til flere kandidater samtidig. En bra måte å tipse om ledige tjenester eller avstemme fremtidsplaner med.