blog featured image

Jobbsøkere sliter med å markedsføre sin kompetanse og sine ferdigheter for å bli sett av en arbeidsgiver. Men nå øker kravene også for deg som arbeidsgiver i jakten på å finne og tiltrekke de beste kandidatene. Det er på høy tid at arbeidsgiverne ser på jobbsøkerne som kunder, de må pleies og fristes. Du må stille spørsmål som, hva gjør vår virksomhet interessant å jobbe i og hvorfor skal en jobbsøker velge oss fremfor andre spennende virksomheter?

Din virksomhet velger ikke å jobbe med employer branding eller ikke. Fravær av en employer branding strategi er også en strategi. Jobbsøkere og potensielle arbeidstakere kommer uansett til å danne seg et bilde av din virksomhet. Men arbeider du aktivt med hvordan din virksomhet skal fremstå som arbeidsplass, har du mye å vinne. Et viktig steg at din hjemmeside er satt opp med en velfungerende karriereside. Karriereside er et utmerket utstillingsvindu for dine ”kunder” – jobbsøkerne.

I følge en undersøkelse gjort av LinkedIn, anser hele 61% av lederne som søker etter talenter for nye oppdrag at karrieresider er den beste kanalen for å bygge employer branding. Karriereside – er det egentlig viktig?

Kilde: LinkedIn’s 2017 Global Recruiting Trends Survey

Samtidig viser en annen undersøkelse gjort av The Talent Board’s 2015 Candidate Experience Research, at hele 64% av jobbsøkerne rangerte karrieresider som den absolutt beste kanalen i jakten på nye utfordringer.

Employer branding 2.png

Kilde: LinkedIn’s 2017 Global Recruiting Trends Survey

Tydeligere enn dette kan det ikke sies. Hver dag din virksomhet fortsetter uten en effektiv karriereside, vil du gå glipp av verdifulle jobbsøkere og muligheten til å styrke deres employer branding. Har dere råd til å la vær?

5 tips for å få til en bra karriereside

  1. Beskriv virksomheten og egne vurderinger med flere virkemidler. Er dere teamorienterte, vis dette med en filmsnutt fra siste workshop. Er dere en internasjonal virksomhet som tenker globalt, få frem dette i en inspirerende tekst. Satser dere på trening og velvære for de ansatte, få dette tydelig frem i beskrivelsen av virksomheten gjennom bilder. Blande tekst, bilder og hvorfor ikke film for å gi søkerne et så riktig bilde av virksomheten som mulig.
  1. Layout og design har en stor betydelse for hvilken følelse man får av din virksomhet. Helst skal dette være tilpasset målgruppen(e) du ønsker å nå. Legg derfor litt ekstra innsats i å få karrieresiden til å se profesjonell og representativ ut ved hjelp av bildeformat og farger.
  1. La ansatte dele sin oppfatning av hvordan det er å jobbe i selskapet. Har dere bygget en god kultur, er disse stolte av sin arbeidsgiver og vil gjerne dele dette med andre. Samtidig gir dette jobbsøkeren en god mulighet til å avstemme om han kjenner at han vil passe inn eller ei.
  2. Det skal være enkelt. Som all informasjonssøking i vårt samfunn i dag, så må det gå raskt å finne den informasjonen man leter etter. Hvis jobbsøker bruker mer tid enn nødvendig for å finne informasjon og sende en søknad, vil han miste interessen og søke seg videre.

  3. Mobiltilpasset – ja, det er vel ingen bombe at karrieresider MÅ kunne leses på våre telefoner. I følge en undersøkelse fra Kelton Research starter 86% av dagens jobbsøkere jakten på ny jobb via sin smartphone og 70% ønsker å kunne søke jobb direkte i mobilen.